Sovande bebis.

Nu är jag och Liam hemma hos mamma, Liam ligger och sover i fåtöljen så jag passar på att sitta lite vid datorn. Det är ganska skönt att vara hemma hos mamma på kvällarna när Steven jobba sent för då kan man få lite avlastning. Inte för att Liam är någon börda men det är lite skönt att kuna göra lite saker som kan vara lite svårt eller jobbigt att göra annars.

Jag och Liam åkte till mammas jobb efter att vi hade kört Steven till jobbet, där tog vi en fika sen åkte vi till skopunkten så fick jag ett par stövlar av mamma. Väldigt snygga ska ha dom på lördag för då ska jag och några tjejer på O´learys och festa lite. Det kommer nog inte bli något hård kröka för mig eftersom att jag kommer ju att ha Liam hemma, jag måste ju hjälpa Steven att ta han på natten och på söndag. Men det ska bli kul att bara få göra sig i ordning och känna sig fin å umgås lite med kompisarna.Här är stövlarna som jag fick, tack så jätte mycket mamma. Har inte tagit någon egen bild på dom utan snodde bilden från deras hemsida!

Nej nu vaknade Liam så jag ska ta honom, men jag skriver i morgon om jag kan.

PoK


På mammas jobb!

Nu är jag och Liam på mammas jobb, Steven är och jobbar stackarn. Mamma har planeringsdag i dag så hon sitter i möte, hon tog Liam med sig in så jag är lite barn ledig just nu så jag passar på att blogga.

Idag var vi på bvc med Liam och han har blivit så stor, han växer så bra så vi behöver inte komma till bvc varje vecka utan det räcker med varannan. Nu väger han 4180g och är 54,5cm lång han börjar bli stor nu. Till och med jag och Steven som är med han varje dag märker att han blir större. Nej nu ska jag gå in på ellos och halens å se om dom har några billiga linnen eller tröjor för jag har knappt några. Egentligen vill jag gå ut och handla det men de är lite jobbigt och ta med sig Liam när man måste ammas och så, är någon barnvakt så känner jag nog mig bara stressad. Men om jag inte hittar något på internet så får jag åka ut i helgen och kolla så får Steven vara hemma med Liam. Det ordnar sig alltid.


PoK


BVC

Ja i morgon ska vi till bvc med Liam, då får man se om han har blivit större. Bvc gjorde hembesök hos oss i måndags och då vägde han 3840 och när han föddes så vägde han ju 3595 så han hade ju gått upp en del på lite mer än en vecka. Så vi får se i morgon om han kanske väger närmare 4000g, men i måndags så tog dom inte någon längd på han och det var ju synd men jag tror att han har blivit lite längre på dom här två veckorna.

Imorgon börjar älsklingen att jobba också det känns inte så där jätte kul, det kommer kännas lite jobbigt att vara själv i början men man vänjer sig nog ganska fort. Nu är man ju så van vid att bara ge Liam till Steven om man ska göra något tex gå på toa, plocka undan lite eller något sånt, så det kommer nog bli lite knepigt men man listar nog ut ett bra sätt att göra olika saker på. Man kan ju inte bara lägga ifrån sig han heller för då börjar han bara att skrika mammas lilla hjärta och det är absolut inte kul.
Nej nu ska ta Liam så steven får göra lite annat som han behöver. Men jag skriver i morgon hur det gick på BVC.PoK


Hinner inte med!

Jag hinner inte med att blogga så mycket nu när Liam har kommit, det är så mycket med han nu. Igår passade Liams farmor honom för att Steven skulle till tandläkaren och till optikern och jag skulle till banken. Men när vi kom till tandläkaren så fick vi reda på att Steven inte skulle vara där för än om en månad haha det var lite kul. Så vi tog tillfället i akt och åkte till farsta där jag handlade ett par jeans, ett linne och tre par trosor. I dag var det min tur att gå till optikern på synundersökning och det visade sig att jag har ett litet synfel och jag valde att ta linser eftersom att jag stör mig på det suddiga jag ser. Även om han som utförde undersökningen tyckte att jag bara skulle ha ett par glasögon när jag kör bil så ville jag ha linser för att inte bara använda dom när jag kör bil utan annars också eftersom att mitt lilla synfel stör mig.

Imorgon ska vi till sös, Liam ska göra ett hörseltest sen ska vi äta lunch med mamma och efter det blir de hem och ha tvättstugan. Nej nu ska jag göra mig i ordning för sängen det blir tidigt i säng eftersom att det inte blir så mycket sömn på nätterna.


Fika helg!

Ja i helgen har vi haft massor med folk på besök, vi har fikat och ätit bullar hela helgen. I lördags var ju Liams kusin Oliver på besök och han hade självklart med sig sin mamma och pappa, Paul och Tess. Liams mormor och morfar var också här och dom hade med sig min farmor. I går var min morbror Kribbe, Annnlie och min kusin Jimmy över på fika för att se Liam. Paul, Tess, Michelle och Micke kom över lite senare också. Så vi har haft folk här hemma hela helgen. 

Idag ska vi få besök från BVC, jag tror att det var i dag ialla fall om det inte är i morogn men dom skull komma kl 2 så vi märker om dom dyker upp. Sen när dom har vart här så blir det bara till att slappa, gå till konsum och handla lite sen ska vi göra en lasagne i kväll. Nej nu måste jag på toa innan dom kommer.

PoK


Kusinen!

I dag har Liam fått träffa sin kusin för första gången. Det var lite kul, Oliver såg ut som ett frågetäcken när han såg Liam ligga i min famn. Han vart väldigt nyfiken och ville gärna känna lite på Oliver. Oliver har blivit så himla stor sen vi såg honom sist.

Liam tog sitt första bad igår. han tyckte nog att det var ganska skönt men när vi tog upp honom så blev det kallt och det var inte lika populärt kan man säga.Se så skönt mammas älskling har det!


Ny badad!


En liten tuppkam på Liam.


Se så stor fasters kille har blivit.

Nej nu ska jag ta och ge Liam lite mat, sen ska jag ringa och efterlysa Nattis för hon skulle ringa mig när hon vaknade men har inte ringt än.

PoK


Fredags morgon!

Natten har vart ganska jobbig Liam har inte sovit så mycket, man märker att han fortfarande har samma sov vanor som han hade när han låg i magen. Men det är bara att stå ut och sova lite på dagarna när han sover.
Just nu är mamma här och hjälper mig med städningen jätte snällt av henne, tack så jätte mycket.  Älsklingen ligger och sover för han sov minst i natt, jag tycker lite synd om han men det blir så här när man har en liten bebis. Nej nu måste jag gå och se efter om det är en liten kissblöja som måste bytas.PoK


Vart tar dagarna vägen?

Dagarna bara går utan att man gör något speciellt, men det är väl bara för att det är så mycket nytt. Bara att ta en promenad till konsum och köra barnvagn är en stor förändelse, det är jätte roligt. När man ska klä på Liam kläderna och lägga han i barnvagnen känns helt otroligt, allt känns så himla roligt.

Nej nattis är här på ficka just nu så jag ska sluta blogga och vara lite social. Liam ska ha mat också sen blir det en kopp kaffe till. Ha en underbar dag!

PoK


Hemkomsten!

Nu har vi kommit hem från förlossningen och BB på sös och lugnat ner oss, vi smått kommit igång med vardagssysslorna. Vi kom hem i går runt två tiden på eftermidagen det var riktigt skönt, jag är glad för att vi slapp stanna kvar på sjukhuset en längre tid. Förlossningen var väldigt jobbig men värd varända sekunt och alla smärtsamma stunder, Liam födes 10,32 på lördagsmorgon han vägde 3595 och han var 50,5cm lång. Han är världens sötaste bebis, men det tycker väl varenda nybliven förälder om sitt nyfödda barn. =) Nej nu ska ni få se lite bilder från förlossningen och på Liam sen ska han få lite mat.


Bara någon minut efter förlossningen.


Älsklingen klipper navelsträngen.


Den första blöj och kläd på sättningen.


En ny tagen bild på en sovande Liam!


I morgon ska vi på åter besök på sös för att Liam ska få någon spruta eller han ska ta ett blodprov alla säger att det inte alls är roligt att se sitt barn få den sprutan. Sen ska vi till mammas jobb och visa upp Liam sen blir det nog lunch. Nej nu måste jag sluta för det är någon som är hungrig här.

Pok


SÖS

Ja idag var jag och älsklingen på södersjukhuset och undersökte bebisen, han mår som en prins inne i magen. Så nu har dom iallafall sakt att jag ska ringa ditt på söndag kl tolv för att dom ska reservera ett rum till oss för igångsättning, så på söndag händer det om det inte kommer igång innan. Hoppas bara att dom har ett rum på sös så att det inte blir något annat sjukhus, dom ville att jag skulle ringa kl tolv för att då är det störst risk att dom som kommit in på natten har blivit flyttade upp till BB. Men vi får väl se, jag har läst lite om igångsättning på förstaföderskor och det kan tydligen ta väldigt lång tid, två dagar innan det kommer igång. Men vi får hoppas på att han kommer igång av sig själv innan eller att dom inte behöver göra alla steg för att jag ska komma igång, för man gör det tydligen i olika steg först måste livmoderhalsen mjukna om det inte har gjort det och för att få den att mjukna så smörjer man den med ett läkemedel som ges i form av en gel, ibland måste man upprepa behandlingen några gånger. Sen så kan man lägga en slags kateter med en ballong som fylls med koksalt och på så sätt vidgar man livmorder halsen, när den ramlar ut så är man öppen ungeför 3-4 cm. När det är klart och livmodern är redo framkallar man vattenavgång om vattnet inte redan har gått. Och om det behövs så får man till sist värkstimulerande dropp för att få igång verkarna. Så har man lite tur så kanske man redan är öppen när man kommer in och dom bara behöver sätta in dropp och kanske göra så att vattnet har grå. Men för det mesta hoppas vi på att han kommer innan söndag av sig själv det skulle vara skönt.

I dag är jag och älsklingen lite lata så nu ska vi gå upp till pizzirian och ta en varsin pizza, men ha en bra kväll.

PoK


Barnmorskan!

Ja nu har jag vart hos barnmorskan och bebisen i magen mår bara bra där han ligger i värmen. Ska till SÖS på onsdag för att undersöka han lite till och för att göra upp en plan för igångsättning. Om han inte kommer innan men den risken är inte så stor känns de som, men vi får väl se hur det blir efter jag har vart där på onsdag. Det är ju inte bara jag och Steven som längtar efter han utan alla gör det, vi får kanske fem samtal om dag från olika människor ringer och frågar om han är påväg ut eller när han hade tänkt att komma. Men han kommer när han kommer huvudsaken är att han mår bra!
RSS 2.0